🌿 750 TL ve Üzeri Siparişlerinizde KARGO BEDAVA! | Siparişiniz 1-3 İş Gününde Kargoda

Mevsim Geçişlerinde Saç Bakımının Önemi

1 Ağustos 2023

Image

Artık mevsimler de zamansız…Hiçbir mevsime sığmayacak kadar zamansız olanlara…Güzel şeyler gelsin diye başınıza! Ashley Joy gibi mesela… ☺

Geçiş dönemi diye bir kavram var. Biliyoruz bunu hepimiz. Hayatımızda, günlük rutinlerimizde, işimizde, okulumuzda, evimizde, en çok da ruh hallerimizde.☺ Biz de Ashley Joy olarak oturduk, tam da bu mevsim geçişinin ortasında sizler için düşündük. Ruh halimizi, evet! Peki, nedir bu ruh halimizi en çok etkileyenler? Aklımıza ilk gelenler: Saçlar ve mevsimler! ☺

Mevsim geçişleri ile birlikte vücudumuzun pek çok yerinde farklı etkilerle karşılaşmamız olasıdır. Kafa yapımız dâhil ☺ Kafa yapımız derken sadece saçlarımızdan bahsetmiyoruz elbette ☺ Ancak biz şunu da biliyoruz ki; sağlıklı, güçlü, canlı ve parlak saçlar ile aynada gördüğümüz o akse her türlü olumlamayı yapmamız da mümkün.

O sebeple, her zaman olduğu gibi yine saçlarımız, ille de saçlarımız diyoruz. 

Saçlarımız, yapı itibariyle hassas olduğu için beslenme, kronik rahatsızlıklar, stres gibi durumların dışında; güneş, deniz, klor, ısı, her türlü hava şartları ve dış etkilerden direkt olarak etkilenebilmektedirler. Bu açıdan bakıldığında, mevsim geçişlerinde saç bakımı oldukça büyük önem taşır. Özellikle yaz aylarında maruz kalınan deniz, güneş, klor, sık yıkama vb. etkilerin akabinde, sonbahara girdiğimiz bu zamanlarda saçlarımızda daha fazla dökülme, kırılma, kopma, kuruluk ve yıpranmalar meydana gelebilmekte olup bunların hepsi de birbirini doğurur. Sonbahar aylarında “Mevsim geçişlerinde saç bakımı nasıl yapılır?” en çok aranan ve merak edilen konulardan biri haline gelmektedir. Bu noktada her zaman söylediğimiz gibi unutmamamız gereken önemli hususlardan biri saç bakımının bir bütün olduğudur. 

Yaz ayları boyunca değişime uğrayan saç kökleri incelir, güçsüzleşir ve bu durum saçlarımıza ekstra özen göstererek bakımlarımızı ihmal etmememizi zorunlu kılar. Doğru, düzenli ve saç bakım aşamaları dikkate alınarak yapılan bakım ile tüm bu sorunların üstesinden gelebileceğimizi biliyor ve şimdi sizinle biraz bu konu hakkında konuşmak istiyoruz.

ÖNCE SAĞLIK

Saçlarımızın dışardan beslenmesi kadar içerden de beslenmesi son derece önemlidir.  Sağlıklı saçlar için beslenme de oldukça önemli bir konudur. Dolayısıyla, beslenme rutinimize dikkat etmek, bu dönemde protein ve vitamin ağırlıklı besinler tüketmek, bol su içmek, böylece beden sağlığımızı da ihmal etmeyerek hem iç hem de dış görünüşümüzü sağlıklı kılabilmek en önemli maddelerin başında gelmektedir. Saç sorunlarının pek çok sebebi olabileceği gibi, yeme içme düzeni, stres vb. durumlar da bu sorunları oldukça tetikleyebilmektedir. 

Aman dikkat! ☺

DÖKÜLME – KIRILMA – KOPMA

Saç dökülmeleri, mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan sorunların başında sayılabilir. Birçok kişi “Saç dökülmesine ne iyi gelir?” sorusuna cevap aramaktadır. Özellikle yazın UV ışınları cildimizi olduğu kadar saçlarımızı da direkt olarak etkiler ve bu durum saç dökülmelerine sebebiyet verebilir. Yanı sıra deniz, güneş, klor vb. etkiler de saçlarımızı yıpratabilir. Maruz kalınan bu etkiler ve yeterli saç bakımının yapılmaması da yine saç köklerini incelterek kırılma, kopma, dökülme sorunlarını beraberinde getirir.

Bu durumun önüne geçebilmek için;

Öneriler:

  • Öncelikle probleme ve saç tipinize uygun şampuanı seçmek oldukça büyük önem taşır.
  • Saçları her gün yıkamak doğru bir yaklaşım sayılmayıp, bu durum saç derisindeki koruyucu tabakayı incelterek kepeğe ve dökülmelere sebebiyet verebilir. Gün aşırı veya 2 günde bir yıkamak en ideal yöntem olarak görülebilir.
  • Saç diplerinize hem bakımlarınız sırasında hem de banyo esnasında masaj uygulamanız, kan dolaşımınızı hızlandırarak dökülme problemlerinizi önlemeye yardımcı olur. 

İşte tam da bu noktada içerisinde 24 adet mucizevi bitki karışımı bulunan Ashley Joy Saç Bakım Yağı düzenli olarak kullanıldığında, saçlarınızı güçlendirerek daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlayacak; kırılma, dökülme ve kopmaları önleyerek aynı zamanda saçlarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasına da katkı sağlayacaktır. Haftada 2 gün kuru ve kirli saç diplerinize masaj yaparak uçlara doğru tüm saçınıza komple uygulayıp, mümkün oldukça beklettikten sonra yağın saçtan daha kolay arınmasını sağlamak için önce şampuan sonra su işlemi uygulayarak durulamanızı öneririz. Optimumda 2 saat bekleme süresi tavsiye etmekle birlikte, gece sürüp bir bone yahut havlu ile sararak sabah durulayabilir yahut tüm gün de o şekilde kalabilirsiniz. 

KURULUK: Nem – Nem – Nem!

Kuruluk, her saç tipi için dikkate alınması gereken son derece önemli bir unsur olup, saçın tüm yapısını etkiler. “Saç neden kurur?” sorusunun birçok farklı cevabı olabilir ancak genel olarak nemini yitiren saç her türlü hasara açık olur. Yani nemsiz saç kurur, dökülür, kopar, kırılır ve matlaşır, cansızlaşarak gücünü yitirir, uzamaz ve formu da haliyle bozulur. İşte bu sebeple sadece mevsim geçişlerinde değil, yılın her döneminde her tip saça rutin olarak saça nem takviyesi uygulanmalıdır. Ashley Joy Argan Nem Maskesi,  içerisindeki saf argan ile saçlarınızı besler, gerekli nem ve takviyeleri yaparak saçlarınızın kurumasını ve buna bağlı oluşabilecek tüm sorunları önler. Saçlarınıza yumuşak, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. 

Şayet saçlarınız boya veya farklı işlemlerden dolayı oldukça hasara uğramış olup, buna bağlı ciddi bir yıpranma sorunu ile karşı karşıya iseniz de daha yoğun bir nem bakımı için içerisinde biotin, keratin ve arginin bulunan Ashley Joy Yoğun Onarıcı Nem Maskesi  sizin tercihiniz olabilir.

Her iki maskeyi de banyo esnasındaki rutin bakımlarınıza ek, esas bakım olarak haftada 2 gün nemli ve temiz saç uçlarınızdan boylarınıza komple uygulayıp yine mümkün oldukça beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Bu maskeleri de gece sürüp bir bone yahut havlu ile sararak sabah durulayabilir yahut tüm gün de o şekilde kalabilirsiniz. Islak görüntüsü ile günlük rutininiz için de oldukça havalı bir saç modeli oluşturabilirsiniz kendileriyle ☺

KIRIK – MAT – CANSIZ GÖRÜNÜM

Yaz dönemi sonrası, tüm bu etkilere maruz kalıp yıpranan saçlar kırık, mat ve cansız bir görünüme bürünebilmektedir. Bu noktada; doğal özler, saf içerikler ve gerekli vitaminleri barındıran bakım serumları ile saçlarımızı beslemek bize oldukça büyük fayda sağlayıp güzel sonuçları daha hızlı almamıza da yardımcı olacaktır. Ashley Joy Argan Saç Bakım Serumu; içerisindeki saf argan yağı, havuç özü, A ve E vitaminleri ile saçlarınızı besler, parlatır, kırık, mat ve cansız görünümü engelleyerek aynı zamanda saçlarınızın şeklini ve yapısal formunu da korumaya yardımcı olur. En doğal saç makyajı gibidir ☺

Dilediğiniz zaman, nemli veya kuru saç uçları ile boylarınıza uygulayıp evde saç bakımı yapabilir ve durulama gerektirmeksizin canlı, parlak ve sağlıklı saçlarınızın keyfini sürebilirsiniz.

KORUMA

Elbette saçlarımızı her daim dış etkilere karşı koruma altına alabilmek de son derece önemlidir. Ashley Joy Saç Bakım Spreyi içerisindeki doğal badem yağı ve buğday proteinleri ile saçlarınızı hem besler hem de bakımını yaparak her türlü dış etkiye karşı korur. Yanı sıra, banyo sonrası tarama güçlüğü çekilen saçları çok kolay açarak, buna bağlı oluşabilecek kırılma, dökülme, kopma gibi hasarları da önler ve kolay taranma sağlar. Boya, fön, diğer ısıl ve kimyasal işlemler ile her türlü dış etkiye maruz kalmadan önce ve sonra nemli veya kuru saçlarınıza güvenle uygulayabilirsiniz. 

Sağlık da güzellik de bir bütün aslında. Resmin büyük tarafını görüp hem ruhumuzu, hem vücudumuzu hem de saçlarımızı her açıdan beslemek ve korumak gerek. Biz onlara iyi bakalım, aynada gördüğümüz kişi de bize☺

Yazının sonuna doğru gelirken anlıyoruz ki; kafa yapısı derken aslında kastettiğimiz şey tam olarak da saçlarımızmış! Neden mi? Ruh halimize en iyi gelen ve iyi bir ruh haline en çok yakışan şey saçlarımız da ondan! ☺ 

Güzel şeyler gelsin başınıza! Ashley Joy gibi mesela!

Image

Ashley Joy’un hikayesi, markamınızın yaratıcısı Aslı Şen’in kendi saçlarına bir bakım ürünü aramasıyla başlıyor. İşlem görmüş saçların zamanla doğallığını, sağlığını ve ışıltısını kaybettiğini fark eden Şen bunun önüne geçmek için birçok ürün deniyor ancak istediği sonuçları alamıyor.

Müşteri İlişkileri

Kategoriler

Hesabım

Hakkımızda

Image
Image
Image
Image
Image
Image
©2023 Tüm Hakları Saklıdır - ikas E-Ticaret Altyapısı ile Hazırlanmıştır.